За нас

 

Лотос Спирит се появи неочаквано и дори несериозно – като проект на приятели, на които им е приятно и интересно да пробват практиките по йога. Започна на шега, без амбиция и планове, и наистина като цвят се разтвори от любовта и подкрепата, която дойде тук от много места. Е, да, имахме и трудните моменти, но винаги е имало ясно съзнание и непоколебимост в пътя, който следваме. Тук се учим заедно, упражняваме се, огъвкавяваме тялото, ставите и ума и много се смеем. Събираме се, защото търсим и намираме заедно това, което ни прави щастливи, което ни вдъхновява и развива нашия потенциал. Гледаме с любопитство към света и към всяка възможност, която ни предоставя за развитие и разширяване. Затова пътуваме много – навън – към местата на силата и красотата, и навътре – към себе си.

 

АДРЕС:

ул. "Г. Бенковски" 11, ет. 2 /вход срещу "Чайната"/.

тел. 0888 54 99 47-Катерина

тел. 0885 881 884- Иво

lotus.spirit2012@gmail.com

преподаватели

Катерина

Казвам се Катерина. Моята първа среща с Йога се случи през 2005 година, когато имах невероятния късмет и благословия да срещна първата си учителка по Йога – Мария – невероятно надарено, ангелско същество. Последваха 3 години на интензивни занимания и лека, постепенна, недоловима трансформация. После пътят ми ме отведе към Бали и индонезийски духовни практики. Активното ми завръщане към Йога стана по „случаен” и неочакван за мен начин – като започнах да преподавам на тесен кръг приятели през 2011 година. Тази стъпка ми доказа колко малко знам и колко много се нуждая от знания и обучение. Така завърших курс за преподаватели по Йога към НСА, посещавах семинари и тренинги на български и чужди преподаватели по Йога в България и в чужбина. Следвайки вълната на събитията, регистрирах сдружение и създадох с подкрепата и огромната помощ на приятелите ми Йога студио Lotus Spirit. Учих и Аюрведа към Аюрведичен център София и съм член на УС на „Българско сдружение Аюрведа”. Преподавам Класическа йога по системата на Шивананда, но любимата ми практика е Прана виняса флоу.

Катерина води часове по класическа хатха йога в понеделник от 19.30 часа, както и динамични йога часове в понеделник от 18.15 часа, сряда от 18.30 часа и неделя от 17.00 часа (часът в неделя е с предварително записване).

Нина

 

Суетата ме доведе в залата, за да се случи най-важната среща в живота ми.

Всичко започна с желанието да открия начин да запазя тялото си здраво и младо възможно по-дълго време. За период повече от 10 години преминах през различни системи и пробвах различни практики, но нещо все не ми достигаше и една частичка от пъзела липсваше, за да бъде завършена цялостната картина и да усетя удовлетворението в себе си.

Дали аз открих Йога или тя мен е трудно да кажа. Знам обаче, че когато я пожелах в живота си през 2009 г., тя се появи. Вероятно търпеливо ме е чакала да порасна и отворя вратата на сърцето си, за да ми покаже колко сила и вдъхновение, колко любов и красота има в мен и света около мен.

За мен Йога е хармония. Йога е спокойствие. Йога е светлина. Йога е влюбване в живота. Йога е любов - за цял живот.

Днес мисля, че суетата все пак не е чак толкова лошо нещо, защото именно чрез нея се потопих във философията на Йога и осъзнах, че всичко външно е проявление на вътрешното – няма как тялото да е здраво, ако духът и душата не са.

Желанието да намеря адекватен начин да предоставя наученото от мен в годините и да помогна на още хора да творят вълшебства в живота си ме отведе в НСА и курс за Йога инструктори през 2011 г. Така беше поставено и началото на професионалното ми обучение в тази насока.

Човек е жив, докато има желание да учи. Да тръгнеш на пътешествие, в което всеки миг да учиш, да се самоусъвършенстваш и забавлявайки се, да откриваш себе си и собствения си безграничен потенциал е най-прекрасното и вдъхновяващо пътешествие, което човек може да предприеме. А още по-прекрасно е, когато не си сам в това и откриеш съмишленици и много нови приятели.

 

Катя

 

Катето води курсове по индийски танци за възрастни и за деца и предлага рисунки с мехенди с предварително записване на 0885 78 40 47.

Преди години нещо обърна погледа ми на изток. Открих един различен свят и започнах да вкусвам от него - не само кухнята, но и  музиката, танците, вярванията... И всяко нещо допълваше предишното и откриваше нови хоризонти! Бях очарована от начина, по който чувствата преливат едно в друго, досущ като безкрайните цветове, с които изобилства изтока! 

Така от заниманията ми с индийски танци и желанието да почувствам по-пълноценно  преживяването започнах да боядисвам дланите и стъпалата си с къна. С времето интересът ми към рисуването с къна се задълбочи, започнах да изпробвам нови възможности  и да откривам все повече смисъл в тази древна традиция, която не случайно е жива и до днес. Това изкуство е част от ежедневието на хората в арабските страни, Индия и северна Африка от векове.

 Удоволствие за сетивата - уханието на къна и лимон, приятната хладина по кожата, красотата на рисунката - всичко това може да бъде едновременно предизвикващо емоции, но и балансиращо. Обичам да го споделям. Елате и го усетете.

С Катето можете да се уговорите за рисуване с къна в удобно за Вас време на тел. 0885 78 40 47.

 

Цвети

 

"Йога за мен е начин за успокояване на ума и емоциите. Аз съм зодия рак и това е свързано с една дълбока емоционална природа, едно постоянно изживяване, както на едната "обща" реалност, така и на "другата" вътрешната реалност (личният свят). Йога ме балансира между двете, създавайки връзка между имагинерното съществуване и реалното присъствие. Пътят на личната ми практика премина през няколко етапа: започнах с раздвижване, търсене на трансформация отвън навътре,след което последва отричане – имах едно постоянно чувство, че съм на крачка от нещо хубаво и все пак ТО оставаше в мъгла. След няколко месеца продължих да практикувам и открих, че за мен това мъгливо НЕЩО започва да придобива очертания и форма. ТО се оказа АЗ в едно по-спокойно и по-балансирано състояние, но тогава фокусът беше преминал към трансформация отвътре навън. Това в моята практика е свързано с нежност към тялото, дълбоко дишане и хубаво отпускане. Всеки, който участва в практиките ми, е като приятел, с когото споделям пространство, знание и радост. В часовете обръщам внимание на отпускането на душата и свързването й с вътрешната природа, също и на тялото, така че движенията му да се случват в различни посоки, по възможно най-естествен начин."